Geheugenkaart actioncam

Toont alle 11 resultaten

Wat is de beste geheugenkaart voor een actioncam?

Actioncams beschikken over een geheugenkaartslot dat compatibel met voor een micro SD kaart. Met het oog op de activiteiten waarvoor deze camera’s worden gebruikt, is een snelle geheugenkaart absoluut noodzakelijk. Zonder gebruik te maken van een snelle geheugenkaart zal de micro SD niet snel genoeg beelden kunnen wegschrijven. Dit zal resulteren in schokkerige beelden wanneer u ze later terugkijkt, dit is uiteraard zonde en daarom heeft u ook geen actioncam aangeschaft. De snelste serie geheugenkaarten op de markt is de SanDisk Extreme Pro, deze is zowel in SD formaat als micro SD formaat verkrijgbaar, voor uw actioncam heeft u natuurlijk de micro SD versie nodig. Met de hoge schrijf- en leessnelheden van de SanDisk Extreme Pro micro SD kaarten kunt u al uw 4K, 6K en 8K avonturen vastleggen.

Ook de Samsung Pro Plus serie beschikt over zeer snelle geheugenkaarten. Deze worden hierom ook veel gebruikt in actioncams als GoPro, DJI of Insta360. Met een leessnelheid van maximaal 160 MB/s en schrijfsnelheid van maximaal 120 MB/s is dit, naast de SanDisk Extreme Pro micro SD, een uitstekende oplossing voor gebruik in uw actioncam.

Welke geheugenkaart moet er in een actioncam?

Er zijn vele soorten geheugenkaarten te koop, denk hierbij onder andere aan een CFexpress, Compact Flash, SD kaart en micro SD kaart. Actioncams zijn tamelijk kleine camera’s en beschikken hierom ook over een geheugenkaartslot dat bestemd is voor een kleine geheugenkaart, namelijk een micro SD kaartje. Het is belangrijk dat u dit kaartje voorzichtig en secuur plaatst in het micro SD slot om breuk en tengevolge daarvan defecten te voorkomen. Onder andere de volgende bekende actioncams beschikken over een micro SD-kaartslot:

  • Alle GoPro camera’s; HERO10, HERO11, HERO12, HERO13
  • DJI Osmo Action 4
  • DJI Pocket 2
  • Insta360 One X2
  • Insta360 X3

Om het optimale uit uw camera te halen is het zeker noodzakelijk om een snelle geheugenkaart te hebben. Leg dus al uw avonturen vast met een SanDisk Extreme micro SD of SanDisk Extreme Pro micro SD of Samsung Pro Plus micro SD.

De beste micro SD kaart voor GoPro HERO 12

De GoPro HERO 12 is momenteel het nieuwste model van GoPro en beschikt daardoor over state-of-the-art specificaties. De HERO12 is in staat om video’s in 5.3K resolutie met 60 frames per seconde op te nemen. Verder beschikt de GoPro HERO 12 het over de HyperSmooth 6.0 beeldstabilisatie die voor vloeiende en stabiele videobeelden zorgt. De diverse soorten kwaliteiten waarmee gefilmd kan worden zijn: 4K Cinema, 5K, Full HD (1080p), QHD (1440p) en Ultra HD (4K).

De opvolger van de HERO 12 zal de GoPro HERO 13 zijn. Deze HERO 13 zal waarschijnlijk in 2024 worden gelanceerd en zal zijn voorganger wederom overtreffen. Hierover later meer!

Om het optimale uit deze camera te halen adviseren wij dan ook een zeer snelle geheugenkaart om alle avonturen mee vast te leggen. Voor een zeer snelle camera, heeft u absoluut een een snelle micro SD nodig. Kies daarom voor de SanDisk Extreme Pro micro SD om verzekerd te zijn dat de beelden snel genoeg worden weggeschreven en bespaar niet op het kaartje, want met een goedkoop en langzaam kaartje haalt u niet het optimale uit uw nieuwste GoPro. Om de beelden terug te kunnen kijken van uw micro SD kaart, biedt een kaartlezer de perfecte oplossing. Zo zijn de SanDisk MobilMate Mini Kaartlezer en Transcend USB Card Reader uitstekende opties om uw micro SD kaarten mee uit te lezen.

Hoeveel opslag voor een actioncam?

De grootte van de opslagcapaciteit van uw geheugenkaart is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het afhankelijk van het aantal foto’s of aantal minuten video u wilt schieten. Hoe meer bestanden u erop wilt zetten, des te grotere opslagcapaciteit u nodig heeft. In de tabel hieronder wordt er per opslagcapaciteit weergegeven hoeveel foto’s en aantal minuten aan video kan worden opgeslagen.

Aantal foto’sAantal minuten aan video
32GB9.155320
64GB18.310640
128GB36.6201280
256GB73.2402560
512GB146.4805120

 

Een kleine toevoeging aan bovenstaande tabel is dat niet elke actioncam een micro SD kaart van 256GB of 512GB aan kan. Het is hierom belangrijk om voorafgaand de handleiding van uw camera door te nemen om te zien wat uw actioncam maximaal aan kan. Voor de GoPro HERO15 is 512GB het maximale wat de camera aan kan. Voor de DJI Osmo Action 4 is ook tot maximaal 512GB geschikt waarbij uw al uw avonturen zonder problemen kunt opslaan. Er zijn ook al actioncams op de markt die kaartjes van 1TB of meer aan kunnen. Bij twijfel kunt u ook altijd vrijblijvend contact opnemen met Data IO voor een passend advies.