Geheugenkaart smartphone of tablet

Toont alle 14 resultaten

Welke geheugenkaart voor mijn smartphone of tablet?

Met uitzondering van de iPhones van Apple, hebben nagenoeg alle smartphones tegenwoordig een micro SD geheugenkaart slot. Een micro SD kaart met hoge snelheden als de SanDisk Extreme Pro is hier niet nodig wanneer u geen 4K wilt filmen. De meest gekochte en geadviseerde kaartjes voor uw smartphone of tablet, wanneer u niet 4K wilt filmen zijn de SanDisk Ultra micro SD of Samsung EVO Plus micro SD. Enkele voorbeelden van smartphones met een micro SD kaartslot zijn:

  • Samsung Galaxy A54
  • Samsung Galaxy A53
  • Samsung Galaxy A34
  • Samsung Galaxy A14
  • Motorola Moto G84
  • Xiaimi Redmi 13C
  • Samsung Galaxy Z Flip 5
  • Oppo Reno10 Pro
  • Sony Xperia 10V
  • Fairphone 5

Hoe plaats ik een micro SD kaart in mijn smartphone of tablet?

Om een micro SD kaart in uw smartphone te installeren is het belangrijk om de smartphone of tablet eerst uit te schakelen. Vervolgens opent u het klepje (het schuifje) voor de micro SD, dit is vaak hetzelfde klepje als van de simkaart. Plaats hierna voorzichtig de geheugenkaart de daarvoor bestemde ruimte (NIET in het simkaart slot), let hierbij wel op dat de micro SD recht geplaatst dient te worden om breuk te voorkomen. Ten slotte kunt u het klepje weer sluiten en uw smartphone of tablet opstarten.

Kan er een geheugenkaart in een iPhone?

iPhones en alle andere Apple producten beschikken niet over een micro SD geheugenkaartslot en het geheugen kan om die reden niet worden uitgebreid een micro SD kaart. Echter niet getreurd: Data IO biedt speciale USB-sticks die u kunt aansluiten op de USB poort van uw iPhone. Met deze speciale USB-stick voor iPhones kunt u al uw bestanden veilig en snel overzetten van uw volle iPhone naar de speciale USB-stick! De stick is verkrijgbaar met een zogenoemde Lightning aansluiting voor oudere modellen iPhone en de nieuwe USB-C aansluiting voor de nieuwste modellen iPhone.

Hoe kan ik de opslagruimte van een iPhone uitbreiden?

Dit hangt af van het type iPhone dat u heeft. Heeft u een iPhone 14 of ouder, dan beschikt deze smartphone nog over een Lightning aansluiting. Indien u het geheugen van de iPhone wilt uitbreiden, dan is de iXpand USB-Stick van SanDisk een uitstekende optie. De SanDisk 128GB iXpand Flashdrive GO bevat zowel een Lighting als een USB-A aansluiting waarmee u alle bestanden eenvoudig kunt over zetten naar de SanDisk USB-stick of PC.

De iPhone 15 en toekomstige iPhones beschikken allen over een een USB-C aansluiting. Om het geheugen van deze nieuwe iPhones, adviseren wij de Portable SSD in USB formaat van Transcend aan. Deze USB met portable SSD technologie beschikt over zowel een USB-A als USB-C aansluiting. Met een maximale leessnelheid van 1050 MB/s en schrijfsnelheid van 900 MB/s kent deze stick zijn gelijke niet qua snelheid. De Transcend 256GB Portable SSD 310C is compact qua formaat en verkrijgbaar in 256GB, 512GB en 1TB (1.000GB). Zo kunt u het geheugen van uw iPhone altijd vrijmaken en veilig stellen!

Het gebruik van een USB-stick is de meest veilige optie om de opslagruimte van uw iPhone uit te breiden. Een flashdrive is namelijk niet verbonden met een server en is een externe harde schijf. Bescherm uw data dus veilig met een USB!

De opslag van een iPad vergroten

De nieuwere iPads van Apple beschikken, evenals de iPhones, over een USB-C aansluiting. De iPads die over de nieuwe USB-C aansluiting beschikken zijn: 11-inch iPad Pro (1e generatie of nieuwer) 12,9-inch iPad Pro (3e generatie of nieuwer) iPad Air (4e generatie of nieuwer). Om de opslag van dit type iPads te vergroten adviseren wij de Transcend 512GB Portable SSD 310C aan. Dit USB beschikt over zeer hoge lees- en schrijfsnelheden en heeft zowel een USB-A als USB-C aansluiting. Hiermee kunt u altijd uit de voeten.

Hoeveel GB heb je nodig voor een smartphone of tablet?

Een micro SD kaart kunt u gebruiken om het geheugen van uw smartphone of tablet uit te breiden. Deze uitbreiding kan dienen voor het extra opslaan van film, foto’s of documenten. Met een geheugenkaart van 64GB, momenteel de meest verkochte capaciteit, kunt u vele bestanden opslaan, hierdoor is de SanDisk Ultra 64GB micro SD de beste geheugenkaart voor uw smartphone of tablet! In onderstaande tabel wordt weergegeven hoeveel minuten film u ongeveer kunt opslaan per opslagcapaciteit. Deze informatie is gebaseerd op de meest gebruikte FPS (Frames per second), 30 FPS.

Full HD (1920 x 1080)

Hoeveelheid film

Ultra HD (3840 x 2160)

Hoeveelheid film

16GB80 minuten20 minuten
32GB160 minuten40 minuten
64GB320 minuten80 minuten
128GB640 minuten160 minuten
256GB1280 minuten320 minuten

Omdat u waarschijnlijk meer dan alleen film zal opslaan op de geheugenkaart, kan deze hoeveelheid en verhouding anders zijn in de praktijk. Wij adviseren dan ook, ‘better safe than sorry’.