Geheugenkaart drone

Toont alle 8 resultaten

De beste geheugenkaarten voor uw drone

Om het optimale uit de capaciteiten van uw drone te halen is een geheugenkaart met een hoge schrijfsnelheid absoluut noodzakelijk. De serie SanDisk Extreme Pro biedt met zijn hoge snelheden de beste oplossing voor uw drone. Een hoge schrijfsnelheid is noodzakelijk voor een drone omdat de beelden vaak in 4K of 8K worden opgenomen. Wij hebben een selectie gemaakt van de drie beste geheugenkaarten voor een drone:

In onderstaande tabel worden A-merk micro SD kaarten voor de drone nader met elkaar vergeleken

OpslagcapaciteitSchrijfsnelheidLeessnelheid
SanDisk Extreme Micro SD128GB90 MB/s190 MB/s
256GB130 MB/s190 MB/s
512GB130 MB/s190 MB/s
SanDisk Extreme Pro Micro SD128GB90 MB/s200 MB/s
256GB140 MB/s200 MB/s
512GB140 MB/s200 MB/s
Samsung Pro Plus Micro SD128GB130 MB/s180 MB/s
256GB130 MB/s180 MB/s
512GB130 MB/s180 MB/s

 

Wat zijn de beste drones 2024?

Aangezien de vraag naar drones wereldwijd toeneemt, neemt het aantal producenten ook toe. Wij begrijpen dat dan ook dat de zoektocht naar de beste drone voor u een lastige opgave is. Om deze reden hebben wij top 3 lijst opgesteld van de beste drones die momenteel verkrijgbaar zijn, allen van het merk DJI. Drones onderscheiden zich van elkaar op diverse specificaties: gewicht, grootte, aantal propellers, aantal en type camera’s, bereik, maximale vliegtijd en controller.

  • DJI Mini 4 Pro

Deze drone staat met stip op nummer 1 van beste drone 2024 vanwege zijn compacte formaat dat vol zit met de laatste technologie en een uitmuntende prijs-prestatie verhouding. De DJI Mini 4 Pro beschikt over alle basisfuncties zoals 360 graden obstakeldetectie en een uitstekende camera. Met een gewicht van 249 gram is dit ook een drone die u overal mee naartoe kunt nemen.

  • DJI Air 3

De DJI Air 3 staat op nummer 2 omdat dit de beste professionele en allround drone is die momenteel te koop is. Met 2 camera’s en een zeer nauwkeurige besturing is dit de drone om alle avonturen mee vast te leggen. Het gewicht van de Air 3 is 720 gram en heeft een vliegtijd van 46 minuten.

  • DJI Mini 3

Deze drone is de beste budget drone die momenteel op de markt verkrijgbaar is. In tegenstelling tot de Mini 4 Pro, heeft deze drone echter geen obstakelvermijding. Het gewicht is hetzelfde gebleven waardoor u deze drone gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Met de ingebouwde camera kunt u verder ook RAW foto’s schieten en 4K filmen met maximaal 30FPS.

Waarom is een geheugenkaart noodzakelijk voor een drone?

Om alle beelden van uw drone op te kunnen slaan is een externe geheugenkaart absoluut noodzakelijk. De drone beschikt zelf vaak slechts over een zeer beperkt intern geheugen dat snel vol zal zitten. Met een micro SD geheugenkaart in uw drone kunt u een langere vlucht maken en daarmee meer beelden schieten en opslaan: wanneer het intern geheugen vol is, is een micro SD kaart geen overbodige luxe. Het type geheugenkaart dat compatibel is, is een micro SD kaart. Zonder micro SD kaart kunnen alle geschoten beelden niet worden weggeschreven . Verder adviseren wij ook om voor een snelle micro SD te kiezen voor uw drone om verzekerd te zijn dat alle beelden zonder hapering worden weggeschreven. Kiest u voor een micro SD met een lage schrijfsnelheid dan kan de drone de geschoten 4K beelden niet snel wegschrijven en worden de beelden schokkerig wanneer u ze achteraf wilt bekijken. Kies daarom voor uw drone voor een snelle kaart zoals de SanDisk Extreme Pro 256GB Micro SD. Met een schrijfsnelheid van 130 MB/s bent u ervan verzekerd dat de drone alle beelden zonder problemen worden weggeschreven op de SanDisk geheugenkaart.

Welke opslagcapacteit nodig voor een drone?

De meeste drones van tegenwoordig filmen in 4K. Deze beelden nemen veel ruimte in beslag op een geheugenkaart. Daarom adviseren wij ook om voor een snelle geheugenkaart te kiezen met voldoende opslagcapaciteit om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De DJI Mini 4 Pro genereert een bitrate van 150 megabit per seconde, oftwel 18,75 megabyte per seconde. Met een micro SD kaart van 128GB kan er 116 minuten aan film worden opgenomen. Dit komt voort uit de volgende berekening: 1GB bestaat uit 1024MB, 128GB x 1024MB = 130.072MB aan opslagruimte. De hoeveelheid MB’s delen we vervolgens door 18,75; 6.990 seconden aan film. 6.990 seconden staat gelijk aan 116 minuten film voor uw drone.

Met een geheugenkaart van 256GB kunt u derhalve 232 minuten aan video opslaan. Dit staat dan ook gelijk aan bijna 4 uur filmopnames.