Intern geheugen

Toont alle 6 resultaten

Intern geheugen – Trage Computer? Breid uw Intern geheugen uit!

Wordt uw computer traag, of doet uw computer lang over het opstarten? Het kan dan verstandig zijn om uw interne geheugen uit te breiden. Met extra intern geheugen zorgt u ervoor dat uw computer weer als nieuw reageert en u dus geen nieuwe computer hoeft aan te schaffen!

DDR2/DDR3

Wanneer u nieuw intern geheugen aanschaft, is het zeer belangrijk om te weten of u DDR2 of DDR3 nodig hebt. Het grote verschil tussen deze twee typen geheugen is het aantal pins, de connectoren en de snelheid van het geheugen. Tegenwoordig is de standaard DDR3, maar indien u op dit moment DDR2 heeft, is het niet mogelijk om DDR3 te gebruiken zonder een upgrade van uw moederbord. Bij twijfel over de oplossing die voor u geschikt is kunt u altijd een mail met merk en type van de pc die u wilt uitbreiden sturen naar info@dataio.nl. 1 van onze product specialisten zal u dan een advies op maat geven.

Snelheid

Het aantal MHz geeft bij intern geheugen de snelheid aan: hoe meer MHz, hoe sneller het geheugen. Het is belangrijk om vooraf vast te stellen wat de maximale snelheid is die uw moederbord aan kan, zodat u niet te veel intern geheugen aanschaft, terwijl uw moederbord dit niet kan gebruiken.

Capaciteit

Hoe meer geheugencapaciteit, hoe meer data uw computer kan verwerken, hetgeen bijdraagt aan de snelheid van uw computer. Over het algemeen beschikt u, bij standaard gebruik van uw computer, met 4 GB intern geheugen over voldoende capaciteit. Wanneer u actief foto’s gaat bewerken is het aan te raden om 8 GB intern geheugen aan te schaffen en voor videobewerking is vaak zelfs 16 GB intern geheugen gewenst. Let wel op, u kunt niet eindeloos uitbreiden! Uw moederbord heeft een maximale capaciteit. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van intern geheugen.