Geheugenkaart embedded Raspberry Pi

Toont alle 12 resultaten

Wat is een Raspberry Pi?

Een Raspberry Pi is een singleboardcomputer met open hardware om van alles te kunnen programmeren. Dit chipbordje was in eerste instantie ontwikkeld voor educatieve doeleinden maar is inmiddels uitgegroeid tot een super minicomputer voor jong en oud!

De Raspberry Pi wordt omschreven als een minicomputer om de wereld van programmeren en computeren te ontdekken waarbij niets onmogelijk is. Deze singleboardcomputer kun je gemakkelijk aansluiten op jouw computerscherm om zo het avontuur te kunnen beginnen.

Innovatie en doorontwikkeling staat centraal bij de makers van de Raspberry Pi. Hierom introduceren zij om de paar jaar een nieuw verbeterd model aan. Zo is in oktober 2023 de Raspberry Pi 5 uitgebracht als opvolger van de Pi 4. Deze Raspberry Pi 5 is ruim 2 keer zo snel dan zijn voorganger vanwege  de aanzienelijke verbeterigen in hard- en software.

De hardware van verschillende Raspberry Pi’s vertoont een open structuur die gelijkenissen laat zien met de oorspronkelijke IBM Personal Computers. Door de aanwezigheid van de General Purpose Input/Output bus is het mogelijk om een addon-board aan een Raspberry Pi te verbinden. Bovendien maken de USB-poorten, Display Serial Interface (DSI)- en Camera Serial Interface (CSI)-connectoren het aansluiten van meerdere USB-apparaten, een display en een camera op het moederbord mogelijk.

Waarom is een micro SD kaart noodzakelijk met de Raspberry Pi?

Een micro SD kaart is noodzakelijk om al uw projecten op te kunnen slaan. Verder wordt op de geheugenkaart het besturingsysteem van de Pi geinstalleerd. Naast een micro SD kaart heeft u nog een aantal componenten nodig om uw Raspberry Pi te kunnen gebruiken. Het meest vanzelfsprekende component is uiteraard het Raspberry Pi-board. Hiervan zijn er verschillende versies beschikbaar, zoals de Rasberry Pi 3A+, Raspberry Pi 4B en de nieuwste Raspberry Pi 5. Tenslotte heeft u een HDMI kabel nodig om de Raspberry Pi weer te geven op uw computerscherm of televisie.

Welke geheugenkaarten zijn geschikt voor de Raspberry Pi?

Het is ontzettend belangrijk om te weten welke geheugenkaarten compatibel zijn voor de Raspberry Pi. Normale geheugenkaarten kunnen namelijk defect gaan. Hierom adviseren wij de SanDisk Edge 16GB Micro SD Industrial Geheugenkaart en de Transcend 32GB Micro SD Embedded Geheugenkaart. Deze twee geheugenkaarten zijn beiden ontwikkeld voor de industriele markt en zijn derhalve van zwaardere industriele kwaliteit. In de tabel hieronder worden deze geheugenkaarten met elkaar vergeleken. Hiernaast is de SanDisk Extreme micro SD ook geschikt voor de Raspberry Pi.

Flash TypeLeessnelheidSchrijfsnelheidTerabytes Written
SanDisk Edge1Znm90 MB/s20 MB/sTot 1,280 TBW
Transcend Embedded3D NAND flash 96 LAYER)100 MB/s70 MB/sTot 663 TBW

 

Hoe installeer je een micro SD kaart in de Rasperry Pi?

Gebruik een geheugenkaart voor uw Raspberry Pi om te beginnen met programmeren. Kies voor de SanDisk Edge micro SD kaart of Transcend Embedded micro SD.

In de Raspberry Pi zit een ingebouwd micro SD kaartslot. U kunt uw micro SD kaart hier eenvoudig insteken. Zorg ervoor dat de connectoren in de juiste richting worden ingebracht. Hierna kan het grensloze avontuur met de Raspberry van start gaan!