USB voor Tesla

Toont alle 9 resultaten

Welke USB is geschikt in de Tesla voor TeslaCam?

Een USB-stick Type A zou de meest voor de hand liggende oplossing zijn om de door de dashcam opgenomen beelden op te slaan. Een standaard USB stick is één van de goedkoopste opslagmogelijkheden en is voorzien van een simpele controller die zijn beperkingen heeft. Zo is het niet mogelijk om beelden continu te overschrijven. De standaard USB sticks gaan hierdoor uiteindelijk allemaal defect. Het lijkt alsof dit aan de USB stick ligt, het probleem is echter dat Tesla de dashcam eigenlijk verkeerd ontworpen heeft. Geen nood! DataIO heeft de perfecte oplossing, namelijk de combinatie SanDisk 256GGB Micro SD met Mini Kaartlezer voor Tesla Dashcam!

Er worden vele USB sticks verkocht voor het gebruik in een Tesla. Het enige nadeel van een normale USB stick is dat deze in verloop van tijd defect raakt omdat deze niet geschikt is om beelden continu te overschrijven.

Waarvoor is extern geheugen noodzakelijk in uw Tesla?

De Data IO oplossing, bestaande uit de compacte kaartlezer met Endurance micro SD kaart, is een noodzakelijke toepassing voor in uw Tesla. Met deze combinatie accessoire haalt u het optimale uit uw Tesla en TeslaCam. Ontgrendel de TeslaCam en Sentry Mode met de SanDisk MobilMate USB3.0 Card Reader en SanDisk High Endurance Micro SD.

In uw Tesla kunt u slechts gebruikmaken van één USB oplossing, kies daarom voor de allerbeste oplossing: SanDisk 512GB Micro SD met Mini Kaarlezer voor Tesla Dashcam. Op deze High Endurance micro SD wordt alle data van de TeslaCam, Bewakingsmodus en audiobestanden opgeslagen. Om ervan verzekerd te zijn dat beelden niet verloren gaan, adviseren wij om niet voor een standaard USB stick te gaan. Deze sticks worden wel door andere partijen geadviseerd, maar zullen uiteindelijk defect gaan en uw mogelijk kostbare beelden zijn dan verloren. Kies voor een constructieve oplossing in de vorm van de compacte SanDisk MobilMate USB3.0 Card Reader en SanDisk High Endurance Micro SD.

Welke USB-stick voor Tesla Model S/3/X/Y?

Deze ideale combinatie van de SanDisk MobilMate Card Reader en de SanDisk High Endurance Micro SD 128GB biedt zondermeer de beste oplossing voor de Dashcamfunctie van uw Tesla. In tegendeel tot vele standaard USB sticks, gaat deze samenstelling niet defect. Dit heeft ermee te maken dat de High Endurance geheugenkaart gemaakt is om zichzelf continu te overschrijven, exact wat uw dashcam doet. Met een leessnelheid van 100 MB/s en schrijfsnelheid van 40 MB/s is deze micro SD kaart bij uitstek geschikt om de geschoten beelden snel op te slaan. DataIO biedt deze perfecte oplossing tegen een scherpe combinatieprijs.

Naast deze combinatie, is de nieuwe Portable SSD van Transcend ook geschikt voor gebruik in uw Tesla. Het formaat van deze compacte SSD komt overeen met een standaard USB stick. Het is een fractie groter vergeleken met met de omschreven ultieme oplossing in de vorm van de kaartlezer en micro SD, echter nog steeds klein genoeg om te kunnen plaatsen achter de klep van het dashboard. Deze Transcend Portable SSD ESD310C USB-A en USB-C beschikt over een maximale leessnelheid van 1050 MB/s en schrijfsnelheid van 900 MB/s en kent qua snelheid zijn gelijke niet in de markt.

Waarom gaan USB-sticks defect in een Tesla?

De standaard USB-sticks die worden aangeboden bevatten niet de Endurance technologie. Aangezien een dashcam beelden dient te overschrijven, zal de USB stick uiteindelijk defect gaan. Kies hierom voor de SanDisk 128GB Micro SD Kaartlezer voor Tesla Dashcam!

Waar zit de USB aansluiting in UW Tesla?

De Tesla USB stick dient geplaatst te worden in de USB poort in de auto. De plek waar de USB poort zich bevindt, verschilt per Tesla model.

Tesla Model S

Bij Tesla Model S auto’s uit 2021 en later, bevinden zich 2 USB Type-C poorten in het dashboard. Bij Tesla Model S auto’s van voor 2021 bevinden de USB-A poorten zich in het middenconsole.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 auto’s van juni 2020 of ouder beschikken over 2 USB Type-A poorten in het dashboard. Tesla Model 3 auto’s van juli 2020 en later beschikken over 2 USB-C poorten in het dashboard.

Tesla Model X

De Tesla Model X beschikt sinds de introductie in 2015 al over 2 USB-A poorten.  Bij Tesla Model X auto’s van introductie tot eind 2020 bevinden de USB poorten zich in het middenconsole.  Bij Tesla Model X auto’s van 2021 en later zitten de 2 USB-C poorten in het dashboard.

Tesla Model Y

Vanaf 2021 beschikken de Tesla Model Y auto’s over 2 USB-C poorten in het dashboard. Oudere modellen beschikken over een USB-A poort in het dashboard.