Top 10 micro SD

Toont alle 10 resultaten

De beste micro SD kaarten

Bij DataIO verkopen we uitsluitend geheugenkaarten van de beste kwaliteit en van grote A-merken als SanDisk en Samsung. Hierbij worden enkele micro SD kaarten het meest verkocht. Dit zijn de volgende geheugenkaarten:

  1. SanDisk Extreme micro SD
  2. Samsung EVO Plus micro SD
  3. SanDisk Ultra micro SD
  4. SanDisk Extreme Pro micro SD
  5. SanDisk Nintendo Switch micro SD
  6. Samsung Pro Endurance micro SD
  7. SanDisk High Endurance micro SD
  8. SanDisk Edge 16GB Industrial micro SD
  9. Samsung Pro Plus micro SD
  10. SanDisk Max Endurance micro SD

De SanDisk Extreme micro SD kaart staat met stip op nummer 1 vanwege de beste prijs prestatie verhouding. Door de combinatie van een lage prijs en zeer hoge specs is deze geheugenkaart de meest verkochte micro SD!

Wat is de beste micro SD kaart voor een actioncam?

De SanDisk Extreme en SanDisk Extreme Pro micro SD kaarten zijn het beste geschikt voor het gebruik in een 4K actioncam. Een hoge schrijfsnelheid is voor een actioncam met 4K capaciteiten absoluut noodzakelijk. Kiest u voor een langzamer kaartje met een lage schrijfsnelheid, dan kunnen de beelden niet snel genoeg worden weggeschreven. En een lage wegschrijfsnelheid van de micro SD geheugenkaart in combinatie met een 4K actioncam  zal uiteindelijk resulteren in schokkerige beelden wanneer u de filmpjes wilt terugkijken.

Verder zijn deze Extreme en Extreme Pro micro SD geheugenkaarten uitstekend geschikt voor drones, smartphones, tablets en filmen in 4K.

OpslagcapaciteitSchrijfsnelheidLeessnelheid
SanDisk Extreme128GB90 MB/s190 MB/s
256GB130 MB/s190 MB/s
512GB130 MB/s190 MB/s
1TB (1.000GB)130 MB/s190 MB/s
SanDisk Extreme Pro128GB90 MB/s200 MB/s
256GB140 MB/s200 MB/s
512GB140 MB/s200 MB/s
1TB (1.000GB)140 MB/s200 MB/s

Een aantal bekende actioncams waarvoor deze micro SD kaarten geschikt voor zijn, zijn de GoPro Hero 9, GoPro Hero 10, GoPro Hero 11, GoPro Hero 12, DJI Action 4, Insta360 ONE RS en Insta360 ONE R.

Het is wel van belang dat u controleert welke maximale opslagcapaciteit uw actioncam aan kan.

Wat is de beste micro SD kaart voor een dashcam?

Voor dashcams zijn speciale geheugenkaarten ontwikkeld om beelden geregeld te kunnen overschrijven. Deze micro SD kaarten beschikken over de zogenoemde Endurance technologie en zijn specifiek voor dashcams en beveiligingscamera’s ontwikkeld. De kaarten SanDisk High Endurance Micro SD, SanDisk Max Endurance Micro SD en Samsung Pro Endurance Micro SD zijn hierbij de uitblinkers die wij aanbieden!

Voor de dashcam van Tesla, de TeslaCam, bieden wij een combinatie product aan als Tesla USB, want de Tesla beschikt niet over een micro SD kaartslot. Normale USB sticks gaan defect snel omdat deze niet beschikken over de Endurance technologie en daarom niet geschikt om beelden geregeld te kunnen overschrijven. De oplossing die bestaat uit de SanDisk 256GB Endurance Micro SD en Mini Kaartlezer voor Tesla Dashcam is hier bij uitstek wel voor geschikt. Kies voor uw TeslaCam dus altijd voor een Endurance oplossing bestaande uit een Endurance Micro SD en een Mini kaartlezer.

Wat betekent schrijf- en leessnelheid?

De schrijfsnelheid staat voor de snelheid waarmee de beelden op de geheugenkaarten kunnen worden weggeschreven. De leessnelheid staat voor de snelheid waarmee de beelden van de geheugenkaart kunnen worden teruggelezen in bijvoorbeeld uw computer.

Bij 4K filmen is de schrijfsnelheid van een geheugenkaart de belangrijkste eigenschap, u heeft een hoge schrijfsnelheid nodig wanneer u 4K gaat filmen.

Wat is het verschil tussen micro SDHC en micro SDXC?

Het verschil tussen SDHC en SDXC is gerelateerd aan de opslagcapaciteit van een geheugenkaart. Hierbij vallen alle geheugenkaarten tot en met 32GB onder SDHC en vanaf 32GB tot en met 2TB (2.000GB) onder SDXC.