SSD

Toont alle 8 resultaten

SSD – Ontdek de voordelen van de Solid State Drive!

Data IO biedt u geheugenoplossingen in de vorm van SSD’s van A-merken zoals SanDisk en Transcend. Deze producenten hebben een technologische voorsprong en zijn een begrip in de wereld van data-opslag. Ze ontwikkelen naast SSD’s vele andere geheugenoplossingen, zoals de populaire SD en micro SD kaarten. De SSD’s van Data IO komen voor in twee varianten, zoals externe SSD’s en de kleinere interne 2.5 inch SATA III variant. Leverbaar in diverse opslagcapaciteiten en gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, zodat uw data altijd veilig is. Onze SSD’s bieden u de perfecte geheugenoplossing. Lees hier alles over SSD’s!

Wat is een SSD?

Wellicht dat u inmiddels al gehoord heeft van het steeds populairder wordende SSD, oftewel ‘Solid State Drive’. Meer en meer laptops en computers worden standaard uitgerust met deze nieuwe soort opslagmedium. Het kan toegepast worden als vervanging van de ‘oude’ harde schijf of als toevoeging voor extra geheugen. Deze SSD technologie maakt gebruik van SDRAM of Flash geheugen. Het grootste verschil met de traditionele harde schijven is dat de SSD geen bewegende onderdelen bevat, waardoor het sneller, betrouwbaarder en schokbestediger is.

Voordelen van een SSD

Een SSD biedt u vele voordelen ten opzichte van conventionele harde schijven. Zo is een SSD sneller, lichter, gebruikt minder energie en heeft geen draaiende onderdelen. Een SSD is gemiddeld vier keer sneller dan een gewone harde schijf. Hierdoor kunt u uw favoriete programma’s veel sneller opstarten en vooral met het opstarten van uw computer maakt dit een groot verschil. Een bijkomend voordeel is dat een SSD geen mechanische onderdelen bevat waardoor deze veel beter bestand is tegen schokken, wat de betrouwbaarheid ervan vergroot. Daarnaast is een SSD veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf. Bij laptops betekent dit een langere accuduur. Tenslotte is een SSD veel stiller dan een gewone harde schijf. Dit komt door de afwezigheid van mechanische onderdelen waardoor uw laptop geruisloos is!

Bekijk nu ons assortiment en beoordeel welke het beste bij u past!