SanDisk Gaming

Toont alle 4 resultaten

De beste geheugenkaarten voor uw Nintendo Switch en Steamdeck!

Het is een bekend probleem onder de fanatieke gamers, bij het downloaden van een nieuwe game blijkt de interne opslagcapaciteit vol te zijn. Dit is een nachtmerrie voor elke gamer want je wilt door met gamen! Niet getreurd, een micro SD kaart biedt hiervoor de perfecte oplossing zodat u altijd en overal kunt gamen zonder dat u tegen een geheugenprobleem aanloopt. Kies voor een externe micro SD geheugenkaart om al uw favoriete games te downloaden en onbezorgd te kunnen gamen!

Zo is voor de Nintendo Switch een speciale geheugenkaart ontwikkeld door SanDisk in samenwerking met Nintendo. Deze Nintendo Switch micro SD kaart is bij uitstek geschikt voor uw Switch en beschikt over een maximale schrijfsnelheid van 90MB/s en maximale leessnelheid van 100MB/s.

Voor de Steam Deck zijn veel verschillende accessoires te koop om uw spelplezier te vergroten, echter is een micro SD kaart het meest waardevolle uitbreiding voor uw Steam Deck. In principe zijn alle micro SD kaarten compatibel voor de Steam Deck echter is er één geheugenkaart die de beste match is en dat is de Samsung Pro Plus Micro SD kaart. Het geheugenkaartslot van de Steam Deck haalt een maximale snelheid van 100 MB/s. Een extreem snelle micro SD kaart, zoals uit de SanDisk Extreme Pro serie, is dus niet nodig. In onderstaande reeks worden de meest geschikte geheugenkaarten weergegeven voor uw Steam Deck:

Waarom is een micro SD kaart nodig voor een Nintendo Switch en Steam Deck?

Het interne geheugen van de Nintendo Switch zelf is beperkt tot maximaal 32GB. De spellen voor de Switch nemen al gauw 10GB aan ruimte in beslag. Met een intern geheugen van bijvoorbeeld 32GB houdt dit in dat u maximaal slechts 3 spellen kunt downloaden. Met extern geheugen kunt u zonder problemen altijd en overal oneindig veel spellen voor de Nintendo Switch downloaden. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de Nintendo Switch compatibel is met micro SD kaarten en niet met de grotere SD kaarten. De geheugenkaarten voor deze console zijn beschikbaar van 64GB tot en met 512GB.

In onderstaande tabel worden de specificaties van de Nintendo Switch weergegeven:

Type gaming consoleNintendo Switch – portable en console
Werkgeheugen4GB SDRAM
Intern geheugen32GB, waarvan 6.2GB systeemgeheugen
Video-uitvoerMaximaal 1920x1080p
AansluitingenUSB-C, HDMI
OpslagMicro SD, uitbreidbaar tot 2TB
Gewicht297 gram

De Valve’s Steam Deck beschikt over een beperkt intern geheugen van 16GB. Voor de echte gamefanaten is dit natuurlijk onvoldoende om alle favoriete games mee te spelen. Daarom beschikt de Steam Deck over een geheugenkaartslot dat compatibel is met micro SD kaarten. De Samsung Pro Plus Micro SD en SanDisk Extreme Micro SD zijn de beste geheugenkaarten voor uw Steam Deck. Zo kunt u altijd en overal gamen!De binnenkant van een Nintendo Switch met geheugenkaart. De Nintendo Switch Micro SD kaart is de beste keuze voor de gameconsole, zoals de 256GB.

Hoeveel opslag heb ik nodig voor de Nintendo Switch en Steam Deck?

De grootte van het extern geheugen hangt af van hoeveel games u van plan bent om te spelen. Bent u een zeer fanatieke Switch gamer? Dan raden wij aan om te kiezen voor de Nintendo Switch 512GB Micro SD. Naast de 512GB variant is de Nintendo Switch geheugenkaart ook leverbaar in 64GB, 128GB en 256GB, zo is er voor iedere gamer een geschikte oplossing!

Hoeveel opslag u nodig heeft voor de Steam Deck hangt ook volledig af hoe fanatiek u bent met gamen. Heeft u veel games die u wilt spelen op uw gameconsole, dan raden wij ook aan om voor een geheugenkaart van minimaal 256GB. De Samsung Pro Plus Micro SD kaart verkrijgbaar in 128GB, 256GB en 512GB. Denkt u nog meer opslag nodig te hebben, dan zijn de geheugenkaarten van SanDisk Extreme Pro en SanDisk Extreme de beste keuze voor u. Deze zijn ook verkrijgbaar in 1TB.

De beste games voor de Nintendo Switch en Steam Deck 2024!

Om de nieuwste en leukste games voor de Nintendo Switch en Steam Deck te kunnen downloaden heeft u dus een externe geheugenkaart nodig. Hieronder een reeks van de leukste en beste games van 2024. Veel speelplezier!

Nintendo Switch

 • Super Mario Odyssey
 • Super Smash Bros. Ultimate
 • Mario Kart 8 Deluxe
 • Animal Crossing: New Horizons
 • Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Pokémon Legends : Arceus

 

Steam Deck

 • Gravity Circuit
 • Arcade Paradise
 • Celeste
 • Planet of Lana
 • Rogue Legacy 2
 • Tunic
 • The Witcher 3: Wild Hunt