IP Cam & Dash cam

Beveiligingscamera’s en dashcams

beveiligingscamera’s en dashcams zijn camera’s die 24/7 de omgeving opnemen. Het is daarom noodzakelijk om de juiste geheugenkaart te gebruiken om verzekerd te zijn dat de beelden probleemloos kunnen worden opgenomen. Bij gebruik van een reguliere micro SD kaart, zoals de SanDisk Ultra Micro SD, zal deze op den duur defect gaan. Dit komt namelijk doordat deze geheugenkaarten niet beschikken over de zogenoemde Endurance technologie. Hierover later meer in dit artikel!

Wat is een IP cam/beveiligingscamera?

Om uw woning of kantoor onbezorgd achter te laten en deze goed te beveiligen is een beveiligingscamera met de juiste geheugenkaart de oplossing voor u. Bij de installatie van IP-cams rondom of in uw pand of woning kunt u altijd en overal zien en later terugzien wat er terplekke gebeurd. Wel zo’n veilig gevoel.

Binnen de vele soorten en maten beveiligingscamera’s is het grootste verschil of de aansluiting bekabeld of juist draadloos is. Bij een draadloze beveiligingscamera wordt er gebruik gemaakt van een WiFi verbinding. De beelden kunnen dan direct worden verzonden naar uw mobiele apparaat. Het nadeel hiervan is dat u wel afhankelijk bent van een goede WiFi verbinding.

Een bedraadde beveiligingscamera wordt ook wel PoE camera genoemd. Dit staat voor Power over Ethernet. Een groot voordeel hiervan is dat er sprake is van een stabielere verbinding. Nu horen wij u al denken ‘ik hou niet van al die kabels, dit wordt een troep’ maar dit is niet het geval! De voeding van de camera gaat namelijk via de netwerkkabel. Hierdoor heeft u geen extra stopcontact nodig voor de aansluiting.

Wat is een dashcam?

Een andere benaming voor dashcam is een auto camera. Dit type camera’s worden voornamelijk gebruikt in auto’s. Het is een kleine camera die vaak geplaatst wordt bij de achteruitkijkspiegel van het voertuig. Deze dashcams nemen alles op wat er onderweg rondom uw voertuig gebeurt. De voeding van dashcams gaat via een kabeltje. Deze kabel plaatst u in de sigaretteningang of USB poort van uw auto.

Vrijwel alle dashcams zijn compatibel met een micro SD kaart. Op de geheugenkaart worden dan alle beelden opgeslagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het welbekende Loop Recording. Dit betekent dat wanneer de micro SD vol is, de oudste beelden automatisch worden verwijderd. Alleen een micro SD kaart met Endurance technologie is hiervoor geschikt.  Alle ‘gewone’ micro SD kaarten zullen defect gaan omdat zij niet over Endurance technologie beschikken.

Ten slotte beschikken dashcams over een bijzondere eigenschap, G-sensor. Dit is een sensor die trillingen waarneemt. Wanneer u een aanrijding heeft, merkt de dashcam dit automatisch op. De dashcam zal deze video dan beveiligd opslaan! Deze beveiligde beelden worden niet overschreven door de geheugenkaart.

De beste USB-stick voor tesla dashcam/teslacam!

Tesla auto’s beschikken over een ingebouwd dashcam systeem. Dit systeem wordt ook wel Tesla CAM genoemd en is in staat om 24/7 de omgeving van de gehele Tesla op te nemen. U leest het goed, 24/7! Dit betekent dan ook dat er video-opnamen worden gemaakt wanneer de Tesla geparkeerd staat. Doordat er continu beelden worden opgenomen, moeten de beelden worden overschreven. Tesla’s zijn compatibel met een USB-stick. De beste USB-stick voor de Tesla Dashcam is de SanDisk High Endurance Micro SD met Mini USB Kaartlezer. Deze functioneert als een USB-stick alleen is deze, in tegenstelling tot reguliere USB-sticks, voorzien van de zgn. Endurance technologie en daardoor bij uitstek geschikt om zichzelf in hoge regelmaat te blijven overschrijven!

Waarom is een goede geheugenkaart belangrijk voor een IP cam/dashcam?

Beveiligingscamera’s (IP-cams) en dashcams worden ingezet om beelden te maken van zeer belangrijke situaties. Wanneer u kiest voor een micro SD kaart zonder Endurance technologie, zal de micro SD snel defect gaan. Laat het nou net zo zijn dat u de beelden nodig heeft maar de geheugenkaart defect blijkt te zijn… dit is natuurlijk heel zuur. Dergelijke beelden heeft u namelijk ook nodig als bewijs voor uw verzekering of politie.

De SanDisk High Endurance Micro SD is de beste geheugenkaart voor beveiligingscamera’s en dashcams. Alle beelden worden automatisch overschreven waardoor u bent verzekerd van de meest recente beelden. Hiermee gaat u altijd veilig de weg op of kunt u zorgeloos uw woning of kantoor verlaten!

Wat is de beste geheugenkaart voor een IP cam/dashcam?

De SanDisk High Endurance Micro SD kaart is de beste geheugenkaart voor een IP-cam en dashcam. Deze geheugenkaart beschikt over de noodzakelijke Endurance technologie waardoor de micro SD in staat is om zichzelf voortdurend te overschrijven. Deze SanDisk micro SD kaart is leverbaar in 64GB, 128GB, 256GB en 512GB.

Verder is de Samsung Pro Endurance micro SD kaart ook een prima keuze voor gebruik in uw beveiligingscamera en/of dashcam. Deze Samsung micro SD kaart is leverbaar in 32GB, 64GB, 128GB en 256GB en beschikt ook over de eerder genoemde Endurance technologie.

Tenslotte biedt SanDisk tevens de SanDisk Max Endurance micro SD kaart aan. Deze geheugenkaart is in staat om tot wel 6 keer zoveel video uren op te slaan in vergelijking met de SanDisk High Endurance micro SD. Deze geheugenkaart is leverbaar in 32GB, 64GB, 128GB en 256GB.

De specialist als het gaat om dataopslag en meer!

Wilt u advies over welk geheugenkaartje voor uw toepassing het beste geschikt is? Klik hierboven op één van de pictogrammen voor een algemeen advies. Wilt u toch liever persoonlijk advies, speciaal gericht op uw toepassing en gebruik? Neem dan contact op met info@dataio.nl.

Disclaimer: Aan de adviespagina’s kunnen geen rechten worden ontleend en richt zich vooral op welke geheugenkaart in een apparaat gebruikt wordt.

Meer weten over productinformatie of technische informatie?

Voor meer uitleg over de producten en de technische achtergrond hiervan, klikt u hier.

Voor meer uitleg over type geheugenkaarten en capaciteiten, klikt u hier.

Met ruim 25 jaar ervaring in opslagmedia staat een gekwalificeerd team geheugenspecialisten voor u klaar!