Action Cam

Actioncam

Een camera die ontwikkeld is om de meest extreme avonturen en activiteiten mee vast te leggen. Niets is onmogelijk zolang u erin gelooft! Naast alle outdoor activiteiten waar u een actioncam voor kunt gebruiken is deze camera uiteraard ook heel goed geschikt voor een relax vakantie.

Wat is een actioncam?

Een actioncam kenmerkt zich qua uiterlijk met name door zijn kleine formaat. Actioncams zijn kleine camera’s die onder andere worden ingezet om snelle avonturen en sportieve activiteiten mee vast te leggen. Naast het formaat is het gewicht ook erg laag, waardoor u de actioncam werkelijk overal voor kunt inzetten! Het bekendste merk dat actioncams aanbiedt is GoPro. In de huidige wereld is GoPro zelfs een begrip geworden door de spectaculaire prestaties.

Een actioncam kan zowel worden gebruikt in de hand of met een bevestiging op een object zoals een helm, surfboard of (race)auto. Dit zorgt voor hele gave gave FPV (first person view) beelden. Om de kwaliteit van al deze avontuurlijke beelden te behouden is een snelle geheugenkaart absoluut noodzakelijk. Hierover later meer.

Een actioncam voor de meest extreme activiteiten!

Er zijn veel verschillende actioncams op de markt verkrijgbaar. Één ding hebben ze altijd met elkaar gemeen: ze kunnen goed tegen een stootje. Actioncams zijn ervoor ontwikkeld om in extreme omstandigheden nog altijd goed te presteren. Actioncams kenmerken zich dan ook als waterdicht, schokbestendig en lekker compact: uitmuntende beeldkwaliteit in een klein jasje.

Actioncams worden vaak gebruikt met sporten. Zo kunt u een GoPro gemakkelijk bevestigen op uw snowboard, helm, auto, motor, surfboard en ga zo maar door. ‘Normale’ camera’s zullen in dit soort omstandigheden snel defect gaan, GoPro actioncams daarentegen kunnen wel tegen een stootje en zijn waterdicht! De GoPro Hero 12 is zelfs nu al uitgeroepen tot de beste actioncam van 2024. Dit komt door de perfecte elementen in één kleine camera. De GoPro Hero 12 filmt in maar liefst 5.3K met 60 FPS (frames per second). Ook beschikt de Hero 12 over allerlei nieuwe en verbeterde features zoals Hypersmooth 6.0 technologie, TimeWarp 3.0 en Webcammodus. Ten slotte is deze Hero 12 compatibel met een micro SD kaart tot 1TB! Genoeg om al jouw avonturen of vakanties mee op te slaan…!

De beste geheugenkaart voor een actioncam

Vrijwel alle hedendaagse actioncams filmen in minimaal 4K. Deze videokwaliteit vraagt veel van een geheugenkaart. Om verzekerd te zijn dat de hoogwaardige beelden hun kwaliteit behouden is een geheugenkaart met een hoge schrijfsnelheid absoluut noodzakelijk. Zo zijn de geheugenkaarten uit de serie SanDisk Extreme de beste en tevens meest gekochte geheugenkaarten voor actioncams zoals GoPro. De SanDisk Extreme Micro SD kaart is leverbaar in 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Wij zeggen altijd “neem het zekere voor het onzekere”. Hiermee bedoelen wij dat u beter kunt kiezen voor een hogere opslagcapaciteit om teleurstellingen, zoals een vol kaartje terwijl u aan het filmen bent, voor te zijn. De hoogwaardige 5.3K beelden van de GoPro Hero 12 nemen namelijk flink wat ruimte in beslag. Kies dus voor voldoende opslag.

 SchrijfsnelheidLeessnelheid
32GB60 MB/s100 MB/s
64GB80 MB/s170 MB/s
128GB90 MB/s190 MB/s
256GB130 MB/s190 MB/s
512GB130 MB/s190 MB/s
1TB (1.000GB)130 MB/s190 MB/s

Voorafgaand aan de aanschaf van een micro SD kaart voor uw actioncam is het belangrijk om te bepalen tot welke opslagcapaciteit uw actioncam compatibel is. De meeste actioncams ondersteunen een micro SD kaart tot maximaal 512GB. De GoPro Hero 12 daarentegen is compatibel met een micro SD tot 1TB.

Voor meer vragen over de beste match geheugenkaart voor uw actioncam kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via info@dataio.nl!

De specialist als het gaat om dataopslag en meer!

Wilt u advies over welk geheugenkaartje voor uw toepassing het beste geschikt is? Klik hierboven op één van de pictogrammen voor een algemeen advies. Wilt u toch liever persoonlijk advies, speciaal gericht op uw toepassing en gebruik? Neem dan contact op met info@dataio.nl.

Disclaimer: Aan de adviespagina’s kunnen geen rechten worden ontleend en richt zich vooral op welke geheugenkaart in een apparaat gebruikt wordt.

Meer weten over productinformatie of technische informatie?

Voor meer uitleg over de producten en de technische achtergrond hiervan, klikt u hier.

Voor meer uitleg over type geheugenkaarten en capaciteiten, klikt u hier.

Met ruim 25 jaar ervaring in opslagmedia staat een gekwalificeerd team geheugenspecialisten voor u klaar!